Jag har en liten bok som heter “Nässlor” av en kvinna som heter Astrid Uddeholt som hon givit ut på eget förlag, Uddeholts förlag”. Jag tror inte att den finns att tillgå men man kan alltid prova på Bokbörsen. På första sidan står det att nässlan är rena vitaminbomben. Den innehåller – och kolla in detta: järn, kalcium, folacin, kisel, kalium, mangan och svavel, A,B och C-vitaminer. Den ligger på tredjeplats när det gäller vitamin C, efter svarta vinbär och persiljeblad. Prova det i en grön smoothie och man blir väl så pigg som man smäller av.

Ett tips från den här boken är att ha nässlor bland vinbärsbuskarna så blir det inget mögel på bladen. Det brukar ge små och dåliga vinbär. När det är dags att skörda bären så klipper man ner nässlorna och lägger dem under busken i stället så blir det näring.